Wat is hypnotherapie?

Zeg nou eerlijk, als jij je problemen bewust had kunnen oplossen had je het toch allang gedaan?

Hypnose is een diepe staat van rust en ontspanning waarin je focust in jezelf. Je kunt nog gewoon denken en praten, alles om je heen is niet meer zo belangrijk. Het is een hele fijne staat van zijn, als in een soort dagdroom. Iedereen kan in hypnose mits je zelf wilt, jij kunt je ogen zo weer openen en komt altijd weer uit hypnose. Het is de meest makkelijke manier om je problemen effectief op te lossen zonder ellenlange praatsessies.

We zijn geneigd om alles met ons brein op te willen lossen. Zo heb je ook veel voor elkaar gekregen en wordt het ons ook geleerd op school. Bij problemen is je bewuste brein echter juist het probleem. De oplossing zit in jouw geniale onderbewuste met al jouw emoties, waarden en opvattingen vanuit het verleden. Jouw onbewuste heeft altijd het beste met je voor, is supersnel en stuurt jou voor 95 % aan!

Vanuit het verleden heeft het patronen aangeleerd zoals pleasen, niet voelen of hard werken. Die waren destijds de oplossing om je goed te voelen maar vormen intussen jouw problemen en die bepalen hoe jij je voelt in het hier en nu. Het is niet de wereld om je heen die je ongelukkig maakt, het zijn je eigen gedachten, gevoelens en overtuigingen die jouw geluk bepalen.

Met hypnotherapie kom je voorbij je kritische denken en pak je in je onbewuste oude, emotionele en/of lichamelijke pijn aan. Zodat jij in het NU effectief anders gaat denken, voelen en doen. Jij hebt de vrijheid om nieuwe keuzes te maken, een nieuwe werkelijkheid. Hypnose wordt al lang succesvol gebruikt om mensen te helpen, tegenwoordig zelfs al in meer dan 70 ziekenhuizen. Hypnose wordt door mensen omschreven als een bijzondere en fijne ervaring, ze voelen zich daarna lichter, ontspannen, vreugdevol en opgelucht.

“Geluk is geheel afhankelijk van onszelf”

Aristoleles